Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nictiz presenteert overzicht wetgeving

Beleid, management en politiek zijn de aandachtsgebieden van Eric Bassant. Voor Zorgvisie becommentarieert hij trends en thema's.
Nictiz heeft een publicatie samengesteld met alle wet- en regelgeving die relevant is voor IT-ers. Het boek "Wet-en regelgeving in de zorg, een overzicht voor ICT en eHealth" is zondag gepresenteerd tijdens de Himss in New Orleans.
regels en wetgeving
Nieuwe thuiszorgaanbieders zijn vaak niet op de hoogte van wet- en regelgeving.

‘Wij heben gemerkt dat veel wetten ingewikkeld zijn beschreven. Met deze publicatie geven wij een overzicht van de hoofdzaken die van belang zijn voor IT-ers,’ aldus de nieuwe directeur van Nictiz, Lies van Gennip. Zij moet de komende jaren leiding geven aan het Nictiz nieuwe stijl. De organisatie is niet langer verantwoordelijk voor het landelijk schakelpunt. De nieuwe opdracht van de minister van Volksgezondheid luidt dat de organisatie een expertisecentrum moet zijn dat zich ondermeer sterk maakt voor standaardisatie en e-health. Samen met het Nivel zal Nictiz ieder jaar een onderzoek publiceren met de laatste stand van zaken op het gebied van e-health.Van Gennip geeft aan dat de patient dikwijls onvoldoende op de hoogte is van zijn rechten als het om in het inzien van het patientendossier gaat. ‘In het kader van de privacy wetgeving heeft een patient bijvoorbeeld al het recht om zijn gegevens te wijzigen als ze niet kloppen. Dat betekent dus ook dat hij altijd het recht heeft om zijn gegevens in te zien want anders kan hij geen correcties aanbrengen.’

De publicatie wordt 12 maart gepresenteerd en is kostenloos verkrijgbaar via de website van Nictiz.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.