Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Niels Chavannes spreker op Zorg & ICT

Bert Bukman
Van 12 tot 14 maart 2019 vindt in Utrecht de jaarlijkse beurs Zorg & ICT plaats. Niels Chavannnes, hoogleraar Huisartsgeneeskunde en e-health, is een van de sprekers. Ook worden er lessen getrokken uit de Amerikaanse HIMSS-beurs.  
Zorg & ict

Niels Chavannes houdt zich bezig met e-health en toepassingen in disease management. Hij onderzoekt de mogelijkheden voor zorgverleners en patiënten om digitaal gegevens uit te wisselen en patiënten medeverantwoordelijk te maken voor hun gezondheid.

Zijn presentatie handelt over het Nationaal eHealth Living Lab. Hiermee wil Chavannes alle ontwikkelingen en initiatieven rondom e-health samenbrengen. Ook wil hij met ontwikkelaars en gebruikers de kwaliteit van toepassingen testen en beoordelen wat de toegevoegde waarde is.

Test gezondheidsapps

Een van de eerste onderzoeken waarmee het Nationaal eHealth Living Lab de publiciteit haalde, is een test van gezondheidsapps. Een groep van ongeveer 20.000 studenten moet de apps gaan testen en beoordelen. Niet alleen of de informatie klopt, maar ook of deze begrijpelijk is. ‘Na een paar jaar moeten we dan een heel eind zijn,’ aldus Niels Chavannes. ‘Er komen elke dag een paar honderd apps bij, dus het is nooit af. Maar het is goed dat we nu ergens beginnen.’

Health Tech Highlights

Tijdens een andere presentatie op de beurs Zorg & ICT, Health Tech Highlights, worden er lessen getrokken uit de HIMSS in Orlando, Florida. Peter Langenbach, voorzitter raad van bestuur Maasstad ziekenhuis, spreekt hier onder meer over leiderschap, schaarste en digitale strategie,

Op de beurs Zorg & ICT worden dit jaar 9.500 bezoekers verwacht bij de stands van 200 exposanten en bij 200 sessies.

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.