Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nierstichting ontvangt extra subsidie voor serious game

Mark van Dorresteijn
De Nierstichting heeft van de VriendenLoterij een extra projectsubsidie ontvangen van 425.000 euro voor het bouwen van een serious game. Doel van het spel is dat nierpatiënten zelf klachten kunnen verminderen en regie over hun ziekteproces nemen. De toekenning werd bekendgemaakt tijdens het Goed Geld Gala van de VriendenLoterij in Amsterdam.
Nierstichting ontvangt extra subsidie voor serious game
Foto: Roy Beusker Fotografie

De serious game richt zich op het aanpassen van voeding, beweging en medicatie. Het ziekteproces kan hierdoor vertragen, waardoor dialyse of transplantatie uitgesteld kan worden. Bovendien neemt de kwaliteit van leven toe en kan de patiënt zijn zelfstandigheid beter behouden.

Serious game

Wanneer de game beschikbaar komt en wat precies het doel is van het spel, wordt in een later stadium bekendgemaakt. Paulien Pleijter, woordvoerder van de Nierstichting, legt uit dat de grote lijnen bekend zijn. ‘Daar gaan we nu invulling aan geven.’ In de beschrijving van de game komt naar voren dat spelers persoonlijke doelen stellen, oefenen met moeilijke situaties, de compititie onderling aangaan en ervaringen uitwisselen. ‘Het naleven van strenge leefregels is niet eenvoudig en vraagt veel doorzettingsvermogen van nierpatiënten. Met deze game willen we nierpatiënten een instrument in handen geven om hiermee actief en op een leuke manier aan de slag te gaan’, aldus Tom Oostrom, algemeen directeur van de Nierstichting.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.