Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw docking station voor de zorg

Sarah Berends
Producent Dock2Office introduceert de Sphinx, een docking station speciaal voor iPads en tablets in de zorg. De Sphinx wordt via Kickstarter gelanceerd.
Nieuw docking station voor de zorg
Foto: ANP - Lex van Lieshout

Uit eigen onderzoek van Dock2Office naar het gebruik van de iPad in ziekenhuizen, blijkt dat 51 procent van de zorgprofessionals een iPad, iPhone of een tablet gebruikt. Bovendien geeft 83 procent van de respondenten aan dat zij onmiddellijk gebruik zouden maken van mobiele functies om onder andere elektronische patiënten dossiers (epd’s) bij te werken.

Verschillende locaties

Zorgprofessionals lopen nu nog vrij vaak heen en weer tussen hun patiënt en hun pc om onder andere statussen te raadplegen, operaties te plannen, medicijnen voor te schrijven en röntgenfoto’s te bekijken. Het werken met een iPad in combinatie met de docking station zou de ideale oplossing zijn voor mensen die op verschillende locaties werken, maar niet meerdere apparaten willen meenemen of raadplegen. Dock2Office wil met De Sphinx deze oplossing bieden.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.