Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Nieuw eindbod cao umc’s

De NFU heeft een eindbod gedaan voor een nieuwe cao voor de 65.000 medewerkers in de universitair medische centra (umc’s). Dat meldt nieuwssite Mednet. Het betreft een structurele loonsverhoging van 1 procent op 1 augustus 2011 en een structurele loonsverhoging van 1,6 procent op 1 augustus 2012. Daarnaast volgt nog een eenmalige uitkering van 0,25 procent.
Nieuw eindbod cao umc's

De looptijd voor de nieuwe cao umc is 25 maanden, schrijft Mednet: van 1 maart 2011 tot 1 april 2013. Het persoonlijk budget voor iedere medewerker wordt gehandhaafd en verhoogd naar 1,3 procent per 1 januari 2013. Met dit voorstel wordt volgens de NFU recht gedaan aan de inzet van medewerkers voor kwalitatief hoogstaande patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs, terwijl tegelijkertijd rekening wordt gehouden met de moeilijke financieel economische situatie waarin de umc’s zich bevinden.

Overleg

Het eindbod van de NFU wordt door de vakbonden aan de leden in de umc’s voorgelegd. Vandaag komt de Landelijke Adviescommissie UMC (LAC UMC) van Abvakabo FNV bij elkaar om het eindbod te bespreken. Naar aanleiding van de stemuitslag zal Abvakabo FNV zijn standpunt bepalen en dit op 17 juni aan de werkgevers doorgeven. Ook de andere bonden laten dan weten of het voorstel voor een nieuwe cao umc 2011-2013 kan worden omgezet in een definitief akkoord. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Elmer Mulder nieuwe voorzitter NFU

Onderhandelaarsakkoord cao ziekenhuizen

Van Gerven roept umc’s op tot behoud topzorg

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

3 REACTIES

 1. Sigaar uit eigen doos!!
  De werkgevers laten weer eens zien hoe ze hun personeel waarderen.
  Niet alleen geven ze een zeer matig loonbod. Ook willen ze nog eens die nieuwe CAO 5 maanden later in laten gaan. Het vorige CAO verliep in maart en nu willen ze het nieuwe CAO in augustus laten ingaan. Mijn inziens dus een loonsverhoging die je voor het grootste deel uit eigen zak betaald.
  SCHANDE GEWOON.
  Ik zal in ieder gevallen NEE stemmen op het voorstel als mijn vakbond erom vraagt.
  Mensen doe hetzelfde en accepteer dit bod niet.

 2. Lees alle reacties
 3. @Dorien
  In de thuiszorg werd vorige week gedemonstreerd omdat op hun (minimum) inkomen 20% zou worden gekort.
  De meeste pensioenen zijn al twee jaar niet geïndexeerd, terwijl dat altijd beloofd is.
  Van een (zeer) goed salaris geef je geen 100% uit aan levensonderhoud! Je kunt ook klagen met gezonde benen!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.