Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw kenniscentrum sensortechnologie in Assen

Redacteur Zorgvisie
Er komt een kenniscentrum voor nieuwe ontwikkelingen en toepassingen in de zorg in Assen. Het Practoraat Zorg & Sensortechnologie krijgt 2 miljoen euro voor de komende vier jaar.
ggz-kwaliteit400-Fotolia.jpg
Fotolia.

Het centrum is een initiatief van Drenthe College, Hanzehogeschool Groningen, het Wilhelmina Ziekenhuis Assen, Interzorg Noord-Nederland, de gemeente Assen en de provincie Drenthe, meldt Dagblad van het Nooden. Zij nemen samen de 2 miljoen euro op zich die nodig is om het centrum te ontwikkelen. Er ligt nog een subsidieaanvraag bij het ministerie van Onderwijs die de start van het centrum moet verzekeren.

Pijlers kenniscentrum
Het centrum is volgens de initiatiefnemers nodig, omdat er in de provincie sprake is van een sterke vergrijzing en dus meer vragen vanuit de ouderenzorg. Ze verwachten dat sensortechniek een grote rol kan spelen in het oplossen van vraagstukken in de zorg. Daarom gaat het kenniscentrum onderzoek doen naar problemen waar zorgmedewerkers tegenaan lopen op de werkvloer en zullen studenten zich buigen over problemen waar innovatie bij kan helpen. Daarnaast wordt er een onderwijsmodule ontwikkeld die gericht is op zorg en sensortechnologie, zodat studenten aan zorg- en welzijnsopleidingen er alvast kennis mee maken. Het is ook de bedoeling dat de innovaties van studenten echt geïmplementeerd gaan worden, dat gebeurt nog te weinig met de kennis die er is over sensoren in de zorg, vinden de initiatiefnemers. 

Dossier innovatie in de zorg 
Innovatie is nodig om kwaliteit en betaalbaarheid van zorg te garanderen. In dit dossier: nieuws, blogs en achtergronden over zorginnovatie. Lees meer. 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.