Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Nieuw onderzoek inzet gesprek bonden en Philadelphia

Vakbonden spreken vandaag met de raad van bestuur van de in financiële moeilijkheden verkerende stichting Philadelphia Zorg. Dat heeft regiobestuurder Jan Kramer van Abvakabo FNV laten weten. Abvakabo FNV wil een nieuw onderzoek naar de financiële situatie bij de gehandicaptenzorgaanbieder.
Nieuw onderzoek inzet gesprek bonden en Philadelphia

De bonden, Abvakabo FNV en Nu’91, kondigden vorige week acties aan omdat er nog geen akkoord is gesloten over een sociaal plan. Vakbondsman Jan Kramer zal in het gesprek van deze middag twee voorstellen doen aan het Philadelphia-bestuur. Ten eerste wil hij dat de partijen in het arbeidsconflict een nieuw onderzoek naar de financiële toestand van Philadelphia laten uitvoeren door een onafhankelijke accountant. Dit rapport moet beschikbaar komen voor werknemers, werkgevers en de bonden. Het bestuur heeft al eerder een onderzoek laten doen naar de cijfers, maar op dat rapport heeft de ondernemingsraad kritiek. Ook staatssecretaris Bussemaker heeft een rapport laten maken over de financiële situatie bij Philadelphia, maar dat onderzoek is niet openbaar. Ten tweede wil Kramer dat het bestuur de punten honoreert die de medewerkers van Philadelphia in een open brief aan het bestuur hebben opgesteld. Een van de eisen die medewerkers in deze open brief opstellen is dat Philadelphia zelfstandig verder moet, los van de koepel Espria. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Philadelphia schrapt 330 arbeidsplaatsen door malaise

Vakbond staakt overleg met Philadelphia Zorg

Zorgbestuurder Frits Brink vertrekt bij Philadelphia

Kruiswerk West-Veluwe wil los van Philadelphia Zorg

2 REACTIES

  1. Ik hoop, dat het gekrakeel niet ten koste gaat van de zorg voor de gehandicapten. Het is al erg genoeg, dat er een groot tekort is. Met gemeenschapsgeld moet heel zorgvuldig omgegaan worden. Dit moet een les zijn voor iedereen. Verder hoop ik, dat degenen die vertrekken niet een bonus krijgen voor het slechte werk dat is verricht.

  2. Lees alle reacties
  3. Jan Kramer lijkt wel de enige vakbondsbesuurder met ballen binnen de nederlandse vakbeweging. Deze man verdient ondersteuning van werknemers, zorgontvangers en hun familie. Bij Espria gaat het alleen maar om poen voor de managers, verwerpelijk..en natuurlijk geen ontslag voor de werknemers.. zet hem op Jan en laat je niet kisten

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.