Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwbouw ziekenhuis Den Bosch te duur

Nieuwbouw ziekenhuis Den Bosch te duur

Auteur: ANP

Datum: 07-03-2007

De nieuwbouw die het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) in Den Bosch voor ogen heeft, valt 40 miljoen euro te hoog uit. Dat is ongeveer 18 procent van het totale bouwbudget, zo heeft een woordvoerster van het JBZ laten weten.

Om het gat tussen de laagste inschrijvers en het bouwbudget te dichten, wil het ziekenhuis soberder en kleiner bouwen dan aanvankelijk het plan was. Hierover wordt komende maanden met de inschrijvers onderhandeld.

Kosten

Om de kosten nog verder te drukken, overweegt het JBZ om de bedrijfstijd van het nieuwe gebouw te verlengen. Verder onderzoekt de directie of het huidige bouwbudget kan worden opgekrikt.

Economie

De eerste paal voor het nieuwe gebouw in Den Bosch-West zou direct na de zomervakantie de grond in moeten.

Projectdirecteur van het JBZ, W. Matser, zegt dat de hogere bouwkosten worden veroorzaakt door de aantrekkende economie. “De vraag naar utiliteitsbouw is sinds de zomer van 2006 aangetrokken. Dat maakt leveranciers en onderaannemers duurder.”

Kwaliteit zorg

Volgens hem betekent een afgeslankte variant van het ziekenhuis niet dat er op de kwaliteit van de zorg wordt ingeleverd. “We winnen door slimmer in te kopen, de ruimte beter te benutten en de bedrijfstijden te verruimen. Niet door behandelruimtes weg te strepen.”

Oplevering

Matser verwacht ondanks de financiële tegenvaller dat het nieuwe ziekenhuis aan de Deutersestraat over drie jaar wordt opgeleverd.

(ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.