Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties7

Nieuwe aandelen bedreiging voor terugkeer Erbudak

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Het Slotervaartziekenhuis heeft nieuwe aandelen laten drukken. Hiermee hopen de aandeelhouders de geschorste bestuursvoorzitter Aysel Erbudak uit te schakelen.

Oud-NMa topman Pieter Kalbfleisch gaat het Slotervaartziekenhuis adviseren. Dat schrijft Medisch Contact.

Slotervaartziekenhuis

Erbudak heeft een minderheidsbelang in het Slotervaartziekenhuis. Door het overlijden van haar zakenpartner Jan Schram, maakt zij nu aanspraak op zijn aandelen. De erven van Jan Schram proberen met de nieuwe aandelenemissie te voorkomen dat Erbudak een absolute meerderheid van de aandelen in handen krijgt. Volgens Medisch Contact dreigden de erven van Jan Schram hun miljoenenlening aan het ziekenhuis op te eisen. Het is vooralsnog onbekend wie de nieuwe aandelen in bezit heeft gekregen. Erbudak zegt niet over de actie te zijn geïnformeerd’ en de emissie van aandelen te zullen aanvechten.

De erven Schram hebben inmiddels jurist en oud-rechter Pieter Kalbfleisch in de arm genomen als adviseur om de problemen rond het Amsterdamse ziekenhuis op te lossen.

7 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Word Holleeder binnenkort voorgedragen om het Slotervaartziekenhuis te beveiligen …..Cees van der Hoeven als aandelenexpert….. en een bekende neuroloog J.S. ( ook nog niet veroordeeld) als medisch directeur ? ? dit is binnenkort geen ziekenhuis meer, maar een ZIEK HUIS .

  3. Dat krijg je nu als je als ziekenhuis niet VOLLEDIG bezig bent met mensen helpen en genezen maar ook nog opereert als bank en wat al niet meer; ik blijf het herhalen: in de zorg kan kennelijk alles, als het maar heel heel veel geld kost.
    Welke slimme vrouw of man (die hebben we helaas in deze wereld nog maar weinigen) maakt hieraan een eind, al is het maar voor de (arme) patienten.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.