Nieuwe brancheorganisatie luidt einde BTN in’

Brancheorganisaties ActiZ en BTN hebben hun kraamzorgafdelingen gecombineerd in een nieuwe, aparte koepel; Brancheorganisatie Geboortezorg (Bo Geboortezorg). BTN-oprichter Arie Treffers vreest dat hiermee het startsein is gegeven voor de aftakeling van BTN.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
bo.jpeg

De kraamzorgorganisaties die nu nog bij ActiZ en BTN zijn aangesloten, gaan gezamenlijk en zelfstandige verder als aparte brancheorganisatie.  ActiZ en BTN stoppen per 1 januari 2016 met de belangenbehartiging voor kraamzorg. Bo Geboortezorg wordt de nieuwe brancheorganisatie van kraamzorgorganisaties. Marlies Buurman en Mariëtte van Driel vormen samen de directie van Bo Geboortezorg.

Treffers
Oprichter van brancheorganisatie BTN, Arie Treffers, maakt zich zorgen over deze ontwikkeling. ‘BTN is ooit opgericht als “luis in de pels” van de grote traditionele brancheorganisaties. Die rol heeft het al lang niet meer. Met het afstoten van kraamzorg wordt BTN ontmanteld. Alleen thuiszorg en wat

0
97

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.