Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Nieuwe directeurenclub wil geen eigen salariscode

Mark van Dorresteijn
De Bestuurders Curatieve Zorg Nederland (voorheen Geneeskundige Vereniging) wil geen eigen salariscode. De vereniging zal de salariscode van de NVZD blijven respecteren. Dat laat BCZN-voorzitter Freek Korver weten.
Nieuwe directeurenclub wil geen eigen salariscode

De Geneeskundige Vereniging maakte vlak voor 2012 bekend dat zij zelfstandig verder gaan en niet langer onder de vleugels van directeurenclub NVZD blijven hangen. Ook werd de naam veranderd in Bestuurders Curatieve Zorg Nederland (BCZN). Na de afsplitsing ontstonden geruchten dat de BCZN een eigen salariscode zou willen opzetten. “Daar is niets van waar”, legt Korver uit. “Wij blijven de salariscode ondersteunen.” De afsplitsing heeft volgens Korver alles te maken met het verder vormgeven van de zelfstandigheid. “We zijn nooit onderdeel geweest van de NVZD, maar verwaterd in de slipstream. Daar stappen we nu uit.” Korver legt uit dat er ook geen onenigheid is tussen de NVZD en BCZN. “We blijven met de NVZD in gesprek en de leden kunnen gewoon lid blijven van beide partijen.”

Voorzitter NVZD: Afsplitsing geen goede zaak

Ruud Lapré, voorzitter van de NVZD, erkent dat er geen onenigheid is tussen de organisaties. “Toch vind ik de afsplitsing geen goede zaak omdat het zorgt voor versnippering. De cure en care liggen in elkaars verlengde en de doelen die de BCZN heeft, zijn niet anders dan onze doelen. Mochten zij toch specifieke wensen hebben, dan kunnen we daarover praten en kijken wat er aan te doen is.” Lapré geeft verder aan dat de clubs binnenkort in gesprek gaan. “We willen, met respect voor de bedoelingen, kijken waar we krachten kunnen bundelen. Cure en care zijn tegenwoordig minder goed te scheiden. Trajecten overlappen steeds meer en de care neemt steeds vaker taken van het ziekenhuis over. Daar moeten we gezamenlijk over nadenken.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

bczn

Zorgbestuurders verdienen minder dan eigen norm

NVZD wil verplichte salariscode zorgbestuurders

NVZD wil verder met onafhankelijke voorzitter

3 REACTIES

 1. Zorgbestuurders gewoon in de Cao ziekenhuiswezen. Laten we normaal doen. Niet besturen maar meewerken. Is een medewerker minder dan een bestuurder? Statutair creeeren we 1 board, die bestuurt en toezicht houdt. Deze afsplitsing is een goed moment om de boel eens op te schudden.

 2. Lees alle reacties
 3. Dit standpunt lijkt mij een overwinning voor de NVZD. Voor vele bestuurders in de ziekenhuizen is nu het motief voor splitsing van de BCZN ineens heel onduidelijk geworden. Het lijkt mij goed als de BCZN snel een duidelijk verhaal op tafel legt anders denkt iedereen dat het de persoonlijke wens van de bestuurders van de BCZN was in plaats van het belang van hun leden dat leidde tot de splitsing.

 4. Weer een verzameling bestuurders van zorgorganisaties die bezig is met het politieke gezelschapsspel van onderschikking,bovenschikking en apartheid!
  Care versus cure/ cure versus care?
  In het licht van gezondheidszorg 3.0 en vanuit de patiënt/cliënt geredeneerd een volstrekt achterhaalde en belachelijke ordening!
  Zorgbestuurders, neem de maatschappelijke opdracht die u heeft serieus en houd op met muggenziften en navelstaren!
  Er zijn belangrijkere zaken op de agenda dan dit geneuzel!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.