Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe Europese subsidieronde voor zorg-ICT

Annelies Vermeulen
De vierde subsidieronde van het Europese programma Ambient Assisted Living (AAL) start eind maart 2011. Het doel van AAL is om de kwaliteit van het leven van ouderen te verbeteren door slim gebruik van ICT, waardoor zij langer thuis kunnen blijven wonen.
Nieuwe Europese subsidieronde voor zorg-ICT

“Tot nu toe investeren weinig bedrijven in ICT-oplossingen voor ouderen, omdat de nationale markt meestal te klein is”, aldus Geja Langerveld, programmamanager van AAL namens ZonMw. “Door het nu op Europees niveau gezamenlijk aan te pakken, en in samenwerking met de Europese Commissie, vergroten we die markt.” In totaal is er ieder jaar zo’n 100 miljoen euro beschikbaar. Een bijzonderheid van AAL is de participatie van de gebruikers tijdens het hele proces van onderzoek, ontwikkeling en testen. Dit kunnen ouderen zijn, maar ook zorginstellingen of woningcorporaties. Het programma AAL loopt tot en met 2013. Eind maart 2011 start de vierde subsidieronde van AAL. Op de websites van ZonMw en de Europese website staat meer informatie. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Mogelijk toch startsubsidie voor 113online

Subsidie LSP mogelijk na 1 juli verlengd

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.