Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe hoogleraar cardiologie Radboud UMC

Menko-Jan de Boer is benoemd tot hoogleraar Cardiologie aan de Faculteit der Medische Wetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen.
Nieuwe hoogleraar cardiologie Radboud UMC

De Boer studeerde van 1968 tot 1974 geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hierna liep hij een jaar stage bij de afdeling Inwendige Geneeskunde van het Jackson Memorial Hospital Miami, USA. De Boer specialiseerde zich op het gebied van de interne geneeskunde en de cardiologie. Sinds 1981 tot zijn benoeming in Nijmegen was de heer De Boer als cardioloog met specialisatie interventiecardiologie verbonden aan het Weezenlanden Ziekenhuis Zwolle. Ook is hij sinds 2006 adviseur-cardioloog bij het Cinere Hospital in Jakarta.

Prijzen

In 1995 ontving De Boer de Einthoven award van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie en Interuniversitair Cardiologisch Instituut en in 2006 werd de hoogleraar geëerd met de Andreas Gruentzig Award van de Europese Vereniging voor Cardiologie. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Radboud start digitaal platform voor jonge kankerpatiënten

Radboud: Opnamestop kinderchirurgie door personeelstekort

Radboud mist miljoenen door administratieve laksheid

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.