Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe indicatieregels voor 2010 verkrijgbaar

Het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) heeft de nieuwe beleidsregels voor indicatiestelling in de AWBZ gepubliceerd. In de CIZ Indicatiewijzer versie 3.0 kunnen AWBZ-instellingen zien wat er vanaf volgend jaar allemaal anders is.
Nieuwe indicatieregels voor 2010 verkrijgbaar

Een van de belangrijkste veranderingen komend jaar is de aanpassing van de geldigheidsduur bij indicatiebesluiten Palliatief Terminale Zorg in de thuissituatie. Hierover was eerder dit jaar ophef ontstaan. Extramurale indicatiebesluiten die worden afgegeven voor cliënten in de terminale levensfase, blijven volgens de nieuwe Indicatiewijzer geldig tot de cliënt is overleden. Intramurale indicatiebesluiten die worden afgegeven voor Palliatief Terminale Zorg blijven vijf jaar geldig.

Mantelzorg

Een ander voorbeeld van een belangrijke aanpassing in de nieuwe wijzer, is de aanpassing van de maximale omvang van het mogelijk aantal dagdelen per week dat ouders, gebruikelijke zorgers of mantelzorgers vrij kunnen zijn van de zorg voor de cliënt (tot 23 jaar). Download hier de nieuwe Indicatiewijzer (pdf). (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Bussemaker: Standaardindicaties per 2011

CIZ indiceert niet voor kinderdagcentrum

Klachten over indicatiestelling zorg nemen toe

CIZ schrapt ruim vierhonderd banen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.