Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe slimme biosensor op de markt

Philips introduceert op de Himss-beurs in Las Vegas een biosensor die gegevens kan doorsturen naar een speciale toepassing ter ondersteuning van de klinische besluitvorming. Hierbij kan de software zo worden geconfigureerd dat het bij overschrijding van bepaalde drempelwaarden direct een specifieke zorgverlener of medicus waarschuwt.
Fotolia

Anders dan fitness-trackers en consumentgerichte draagbare oplossingen zorgt de nieuwe medische biosensor voor automatische en doorlopende metingen van vitale functies – waaronder hartslag, ademfrequentie en huidtemperatuur – die klinisch relevant zijn. De nieuwe monitoring-oplossing is bedoeld voor risicopatiënten die laag-urgente ziekenhuiszorg krijgen, zoals op algemene verblijfsafdelingen.

Internet
‘Voortbouwend op zijn sterke achtergrond op het gebied van patiëntmonitoring doet Philips nu ook zijn intrede op de markt voor mobiele gezondheidsoplossingen en –diensten’, aldus Carla Kriwet, CEO Patient Care & Monitoring Solutions bij Philips. ‘Wij zien een toekomst voor ons waarin patiënten dankzij met het internet en elkaar verbonden gezondheidstechnologieën sneller revalideren, minder complicaties krijgen, en zowel in het ziekenhuis als thuis meer gemoedsrust krijgen. Wij zien mogelijkheden voor sensoroplossingen en de waarde die ze opleveren in de vorm van de talrijke en concreet bruikbare gegevens. Ze kunnen daarmee namelijk een sterk positieve invloed hebben op de situatie van chronisch zieken, doordat ze kunnen helpen kostbare ongewenste effecten, complicaties, onvoorziene heropnames op de IC-afdeling en langer-durende opnames te voorkomen.’

Besparing
Philips gaat een portfolio uitbrengen met geïntegreerde oplossingen die gekoppeld zijn met analysetoepassingen en dashboards om medici op die manier concreet bruikbare inzichten te bieden waarmee ze betere zorgresultaten kunnen realiseren, kosten kunnen besparen, en de zorg toegankelijker kunnen maken.

Dossier E-health
E-health is het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Patiënten en cliënten zijn dankzij e-health in staat om regie te nemen over hun gezondheid. Zelfmanagement staat bij zorginstellingen hoog op de agenda.
Lees meer>>

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.