Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties11

Nieuwe voorstellen in cao-onderhandelingen VVT

Werkgeversorganisatie ActiZ wil met een hogere stagevergoeding en extra baanzekerheid in de Wmo de vakbonden terug aan de onderhandelingstafel krijgen. De bonden stapten uit het overleg over de nieuwe cao voor de verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg (VVT) nadat de sector de nullijn aanhield. De werkgevers komen echter nog niet met een ander salarisaanbod.
Nieuwe voorstellen in cao-onderhandelingen VVT

ActiZ biedt in een persbericht werknemers meer keuzevrijheid en ontwikkelingsmogelijkheid. Het gaat onder andere om een verhoging van de stagevergoedingen. Verder willen de werkgevers in de cao vastleggen dat personeel in de Wmo behouden blijft (met behoud van rechten) in geval van overname van een Wmo-contract door een andere aanbieder.

Salariseis

ActiZ concludeert in haar persbericht dat de bonden en de werkgevers ver uit elkaar liggen wat betreft de salariseis. De werkgevers zijn bereid verder te onderhandelen, maar niet van voren af aan. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Lees meer:

Nieuwe voorstellen ActiZ in onderhandelingen coa VVT

Schoonmaak moet CAO-VVT toepassen in Wmo

BTN staakt verzet tegen cao-VVT

11 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Ik ben werkzaam als Thuishulp HV2, we krijgen steeds “zwaardere”cliënten in zorg (ik blijf de huishoudelijke hulp zorg noemen want het is niet alleen schoonmaakwerk)Ons salaris strookt niet met onze werkzaamheden. We zitten nota bene in schaal 10! Kan toch ook niet volgens het FWG. Ook daar moet nodig iets aan gedaan worden. Aan alleen een baangarantie hebben we niets.
  Net als de schoonamkers, ook het werk eens neerleggen?

 3. salariseis blijft en mijn “oudere” uren ook! Hoezo ouderenbeleid???Het is schandellijk directeuren wel een verhoging en wij die wel meer verdienen maar het niet krijgen mogen op de nullijn blijven zitten. Is slecht voor de economie= minder koopkracht enz. enz.

 4. Ben het helemaal eens met de vorige schrijvers. Kom net uit de nachtdienst en moest overdragen aan een ploeg van 3en1/2 man. Een half jaar geleden waren dat er 6! Zij moeten 31 somatische verpleeghuisbewoners voor 12u uit bed zien te krijgen. Welke jongere wil dat nog in de toekomst? Alle stagiaires zie je afhaken en dat is de schuld van beleidsmakers die van toeten nog blazen weten van de zorg.

 5. Wat willen die werkgevers, straks het werk zelf gaan doen en in plaats van leeftijdsuren meer ziektekosten betalen, nu kunnen ze kiezen. De jongeren zijn tegenwoordig al jaren in de ziektewet met een zogenaamde burn-out en wij ouderen maar doorploeteren, we zijn toch zeker niet gek!
  Handen af van de leeftijdsuren en van de ORT. Anders gaan jullie met je topsalaris maar zelf aan het werk.

 6. Salarisbod van Acriz is 0,0% voor de werknemers in de zorg, maar is bekend dat de NVZD, Nederlandse Vereniging van Zorgdirecteuren, zichzelf voor 2010 een indexering van de eigen salarissen met 2,1% heeft toegeeigend! wat een schaamteloze opstelling.

 7. Salaris eis blijft! En mijn ouwedames dagen ook! En minder werkdruk zodat er meer tijd is om de jongere garde te coachen!
  En om wat aandacht te kunnen geven aan de patiënten. Voor minder ga ik niet meer werken, ik heb wel een ‘roeping’, maar ik ben niet gek en ook niet chantage gevoelig! Ik wil eventueel wel wat langer doorwerken, maar onder speciale voorwaarden. Nachtdiensten boven de 50-55 jr alleen als de verpleegkundige dat zelf wil.
  Vakbonden en werkgevers…Ben ik duidelijk genoeg?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.