Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Nieuwe voorzitter KNMG voorgedragen

Redacteur KinderopvangTotaal
Prof. dr Rutger Jan van der Gaag is voorgedragen door het Federatiebestuur van de Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst. Op 24 mei kiest de algemene ledenvergadering de nieuwe voorzitter.
Nieuwe voorzitter KNMG voorgedragen

Van der Gaag is op dit moment voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP), Hij zal per 1 januari 2013 Arie Nieuwenhuijzen Kruseman opvolgen, wiens vierjarige termijn eind dit jaar afloopt. Volgens Medisch Contact noemt Van der Gaag zichzelf een ‘bevlogen arts’: aanvankelijk huisarts, later ‘met hart en ziel’ psychiater. Hij wil als KNMG-voorzitter bijdragen aan ‘verantwoorde zorg’, waarin patiënten zo goed mogelijk tot hun recht komen, verantwoordelijkheid nemen en artsen zich open en toetsbaar opstellen.

kinder- en jeugdpsychiatrie

Van der Gaag is hoogleraar Klinische Kinder- & Jeugd Psychiatrie aan het UMC St Radboud en als practicus en opleider verbonden aan Karakter, expertisecentrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie. Deze functies zal hij in aangepaste vorm gaan combineren met zijn voorzitterschap van de KNMG. Op dit moment is Van der Gaag ook voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie. De ledenraad van deze vereniging heeft hem toestemming verleend om dit voorzitterschap per 1 januari aanstaande op te geven. (Zorgvisie – foto: UMC st. Radboud)

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.