Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nintendo Wii toont kundigheid jonge artsen

Mark van Dorresteijn
Jonge artsen die goed zijn in games op de Nintendo Wii, beschikken doorgaans over betere laparoscopische vaardigheden. Dat meldt het wetenschappelijke blad Surgical Endoscopy.
Nintendo Wii toont kundigheid jonge artsen

Het onderzoek onder twintig medisch studenten en jonge dokters met minimale Wii- en laparoscopische ervaring toonde aan dat de driedimensionale Wii-besturing erg lijkt op het uitvoeren van laparascopie, een kijkoperatie in de buik. Spellen als Wii Play: ‘Pose Mii’, ‘Shooting range’ en ‘Charge!’ lijken qua vaardigheden erg op laparoscopische ingrepen wat betreft fijne motoriek, visueel-ruimtelijke verwerking, reactietijd, hand-oogcoördinatie, aandacht en tweedimensionale diepteperceptie.

Minder fouten

Eerder onderzoek uit 2007 toonde al aan dat chirurgen die regelmatig computerspellen spelen ruim een derde minder fouten maken. Met name op het gebied van laparoscopie. Zij vergissen zich minder snel en werken sneller en preciezer dan collega’s die zich nooit spelletjes spelen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.