Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NKI-AVL opent geavanceerde bestralingsruimte

Eindredacteur
In het Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis wordt op 24 augustus een bestralingsruimte geopend met een zogeheten Ambient Experience. Daarmee heeft het NKI-AVL een wereldprimeur.
NKI-AVL opent geavanceerde bestralingsruimte

Een eigen thema

Met Ambient Experience kan de patiënt zelf een thema kiezen tijdens de behandeling. Hiermee bepaalt de patiënt de kleurstelling, wandprojectie en eventueel muziek in de behandelruimte. Het doel is dat de patiënt zo ontspannen mogelijk de bestralingsbehandeling ondergaat en daardoor beter stil ligt.

Modernste beeldgeleiding

Het bestralingsapparaat beschikt daarnaast over de modernste beeldgeleide technieken om de behandeling aan te passen aan de exacte vorm en positie van de tumor, die van dag tot dag kunnen wijzigen. De software voor beeldgeleiding van dit bestralingsapparaat is door onderzoekers van het NKI-AVL ontwikkeld. De combinatie van het geavanceerde bestralingstoestel met de Ambient Experience moet zorgen voor optimale bestralingsprecisie, waardoor minder schade aan gezonde weefsels rond de tumor wordt aangericht. (Zorgvisie – Berber Bast)

Lees ook:

Kankercentra melden zich als eerste voor Spider Award

KWF: ‘Concentreer complexe kankerzorg’

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.