Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Nog geen aangifte Jansen Steur in Heilbronn’

Ondanks de grote ophef na het ontslag van de omstreden Nederlandse arts Ernst Jansen Steur bij een kliniek in het Duitse Heilbronn heeft tot nu toe niemand tegen hem aangifte gedaan. Dat heeft een woordvoerder van het OM woensdag tegen het ANP gezegd.
‘Nog geen aangifte Jansen Steur in Heilbronn’

Bij het OM hebben zich hooguit tien mensen gemeld, zei een woordvoerder. ‘Het precieze aantal geven is lastig.’ De politie heeft inmiddels met drie patiënten gesproken. Onder hen is ook de 33-jarige vrouw die eerder tegen de Duitse pers had gezegd dat ze dagen niet kon lopen door een ruggenmergpunctie uitgevoerd door Jansen Steur. Ook zij heeft nog geen officiële aangifte gedaan.

Opzettelijk letsel

Justitie beslist op basis van een vooronderzoek of ze de neuroloog gaat vervolgen voor het opzettelijk toebrengen van lichamelijk letsel. Het kan nog weken of maanden duren voor het onderzoek is afgerond.

Tweede omstreden arts

Het OM stuitte in het onderzoek wel op een andere omstreden arts van de neurologieafdeling in Heilbronn. De arts zou verslaafd zijn geweest aan medicijnen en zonder de vereiste papieren aan het werk zijn geweest. De man is bovendien in dronken toestand op het terrein van het ziekenhuis opgepakt.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.