Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Nog niet eerder zo dicht bij structurele financiering van valpreventie’

Wilbert Zuil
Redacteur Skipr, Zorgvisie en Qruxx
Structurele financiering en vastgelegde verantwoordelijkheid ontbreken om valpreventie grootschaliger te kunnen inzetten. Dit is jammer, want de interventies die helpen om letsels door vallen bij ouderen te voorkomen, zijn kosteneffectief en de urgentie is groot. Tegelijk is de politieke wil om stappen te zetten nog nooit zo groot geweest, ziet Saskia Kloet, programmamanager bij VeiligheidNL (kenniscentrum letselpreventie).    
Foto: MartinPrescott/Getty Images
Premium

De urgentie is groot om

Premium

Wilt u dit artikel lezen?

Neem Zorgvisie.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle artikelen lezen
  • Dagelijks de Zorgvisie nieuwsbrief

Al abonnee? Log dan in

1 REACTIE

  1. Saskia Kloet geeft een goede mogelijkheid om valpreventie structureel te gaan financieren. Maak gemeentelijk gefinancierde groepsprogramma voor valpreventie. En spoor binnen de groepen naar individuen die een ZVW-indicatie voor valpreventie hebben. Het is te hopen dat het ZIN gaat adviseren zo’n nieuwe aanspraak valpreventie in de ZVW op te nemen. Zo ontstaat financiering uit twee bronnen (gemeente en ZVW) en kan valpreventie een grote (structurele) vlucht gaan nemen.
    In mijn boek BSL Shop | Het zorgstelsel ontrafeld ( https://www.bsl.nl/shop/het-zorgstelsel-ontrafeld-9789036826761) wijd ik twee hoofdstukjes aan preventie. Ik kom tot dezelfde conclusie als Saskia Kloet.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.