Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nokia verkoopt divisie e-health

Bert Bukman
Technologiebedrijf Nokia verkoop zijn divisie Digital Health vanwege tegenvallende resultaten aan de Frans-Amerikaanse zakenman Eric Carreel. De overname past in een concentratietrend op de lucratieve markt van e-healthproducten.
Carreel
stock.adobe.com

Bij de verkoop van de digitale zorgactiviteiten van Nokia aan Eric Carreel zijn 200 medewerkers betrokken. Een  overnamebedrag is niet bekend gemaakt.

Nokia maakte de plannen om de Digital Health divisie te verkopen al eerder publiek. De verkoop hangt samen met een strategische heroriëntatie van het bedrijf, dat er nooit in is geslaagd de e-health activiteiten rendabel te maken. In de tweede helft van 2017 werd er 140 miljoen euro op de Digital Health divisie afgeschreven. Daarnaast was de omzet in het eerste kwartaal van 2018 slechts 16 miljoen euro.

Opnieuw lanceren

Koper Eric Carreel is medeoprichter van techbedrijf Withings, een producent van acivity trackers en andere digitale devices. Withings werd enkele jaren geleden overgenomen door Nokia en was de basis van de Digital Health divisie. Carreel heeft aangegeven het merk opnieuw te willen lanceren. Het hoofdkantoor komt in Parijs te staan. Naar verluidt speelt de Franse overheid, die flink wil investeren in e-health en Artificial Intelligence, hierbij een rol.

Het afstoten van Nokia Digital Health past in een trend. Steeds minder aanbieders, waaronder Apple en Fitbit, beheersen een steeds groter deel van de markt. Intussen nemen de medisch-technologische mogelijkheden toe. Zo gaat Apple bijvoorbeeld toegang bieden tot persoonlijke medische dossiers via het besturingssysteem van iPhones en iPads.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.