Noord-Limburgse ziekenhuiscoöperatie is pure noodzaak’

Het VieCuri Medisch Centrum en het Laurentius Ziekenhuis Roermond brengen hun samenwerking onder in een coöperatie. ‘Volumenormen en kostendruk dwingen tot onderzoek naar nog intensievere vormen van samenwerking’, zegt Dirk Jan Verbeek.
Verbeek-Weijers-Coöperatie.jpg
Marja Weijers en Dirk Jan Verbeek vormen het dagelijks bestuur van de coöperatie.

Het VieCuri Medisch Centrum in Venlo en Venray en het Laurentius Ziekenhuis Roermond werken al intensief samen op verschillende terreinen. Dat moet wel, omdat ze alleen niet voldoende operaties uitvoeren om te voldoen aan de volumenormen die tegenwoordig gelden. Medisch specialisten stellen die normen zelf op en verzekeraars gebruiken die bij de zorginkoop. De ziekenhuizen hebben de operaties voor longkanker geconcentreerd in Roermond, terwijl die voor blaaskanker plaatsvinden in Venlo. ‘Als we dat niet zouden doen, dan verdwijnt de hoogcomplexe zorg uit de regio’, zegt Dirk Jan Verbeek, voorzitter raad van bestuur Viecuri. ‘Dan zouden de ziekenhuizen marginale basisziekenhuizen

0
40

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.