Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Noordoostpolder geeft IJsselmeerziekenhuizen niets

De gemeenteraad van Noordoostpolder heeft gisteravond unaniem besloten geen geld te geven aan de IJsselmeerziekenhuizen. Lelystad leent wel vier ton aan de IJsselmeerziekenhuizen. Zorgverzekeraar Achmea vroeg de gemeentebesturen om financiële hulp.

De gemeenteraad van Noordoostpolder vindt dat de gemeente niet verantwoordelijk is voor de financiële problemen van een ziekenhuis. Wethouder Foeke Zeiltra vindt het de wettelijke plicht van de zorgverzekeraar. Gemeente Noordoostpolder heeft nog een lening van 2,4 miljoen euro uitstaan bij het ziekenhuis.

Ziekenhuizen splitsen

De fracties in Lelystad steunden een voorstel van het college van burgemeester en wethouders. Die vroegen de raad om vier ton zodat in elk geval de noodoperatiekamers van de IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad snel in gebruik kunnen worden genomen. Zorgwethouder Albert Kok pleit voor splitsing van de ziekenhuizen in Emmeloord en Lelystad. Achmea vroeg niet alleen de gemeenten om steun. Ook provincie Flevoland en het ministerie van VWS kregen een verzoek daartoe. Zij moeten samen 3,3 miljoen euro betalen. Achmea wil dan 3 miljoen euro bijdragen. (ANP)

Lees ook:

Achmea vraagt miljoenen voor IJsselmeerziekenhuizen

Ondernemer wil praten over IJsselmeerziekenhuizen

IJsselmeerziekenhuizen zijn zo goed als failliet

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.