Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Norovirus duikt opnieuw op in Rijnstate

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
De afdeling geriatrie van het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem is voor de tweede maal dit jaar besmet geraakt met het norovirus, dat hevige buikkramp veroorzaakt. De afdeling is tijdelijk gesloten.
Norovirus duikt opnieuw op in Rijnstate

Dat heeft een woordvoerster van het ziekenhuis bevestigd na berichtgeving op de website van De Gelderlander. Hoeveel patiënten precies besmet zijn geraakt moet laboratoriumonderzoek nog uitwijzen. Zaterdag werd bekend dat het norovirus ook rondwaart in zorginstelling St Anna in Heel.

In januari ook al norovirus in Rijnstate

In januari liepen zeven patiënten van de geriatrische afdeling van Rijnstate ook al het norovirus op. Het virus zorgt voor braken en diarree en is erg besmettelijk, maar heeft meestal geen ernstige gevolgen. Na een week zijn de meeste mensen weer opgeknapt.

Isolatie patiënten

Patiënten die al op de afdeling geriatrie verbleven worden geïsoleerd verpleegd. Nieuwe patiënten worden ondergebracht op andere afdelingen, aldus het ziekenhuis. Rijnstate verwacht vandaag te kunnen melden hoelang de maatregelen blijven gelden. (anp)

Lees ook

Operatekamers Rijnstate vliegvrij

Rijnstate test op MSRA

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.