Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NU’91: ‘Jaarlijkse loonverhoging cao VVT is schone schijn’

Mark van Dorresteijn
Het voorstel van ActiZ en BTN voor een tweejarige cao VVT met daarin een jaarlijkse loonsverhoging van 1 procent is schone schijn. Dat stelt beroepsorganisatie NU’91 in een reactie op het voorstel van de werkgevers.
NU’91: ‘Jaarlijkse loonverhoging cao VVT is schone schijn’

Een simpele optelsom resulteert in een negatieve uitkomst voor de werknemers in de VVT, aldus de beroepsorganisatie. “Van werkgevers moeten zij veel meer (leeftijd)uren inleveren dan er geld tegenover komt te staan. Dit gaat nog verder dan een sigaar uit eigen doos.”

Levensfasebudget

Het punt van de leeftijdsuren of -dagen blijft een struikelblok. NU’91 wil dat de leeftijdsdagen worden omgevormd naar een levensfasebudget voor alle leeftijden. “Dit is een systematiek die in de overige zorg-cao’s al wordt toegepast. ActiZ en BTN willen ons echter niet betrekken bij de totstandkoming van het levensfasebudget voor de cao VVT. NU’91 kan niet akkoord gaan met een regeling waarvan we de gevolgen voor de werknemers niet kunnen overzien.”

Nieuwe CAO

Werkgevers benadrukken dat zij willen investeren in de arbeidsvoorwaarden van de VVT-sector en graag snel tot een nieuwe cao willen komen. “Daar zijn wij het mee eens, maar zorg dan voor een optelsom met positief resultaat voor de werknemers”, aldus NU’91. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Werkgevers zorg verhogen loonbod

‘Actie bij Tamarinde voor cao VVT geslaagd’

Overleg cao VVT opnieuw vastgelopen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.