Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

NVDV kiest kant dermatologen conflict Catharina

Volgens de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie (NVDV) heeft de maatschap Dermatologie van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven te goeder trouw en in het belang van hun patiënten gehandeld. Dat schrijft de vereniging in een persverklaring.
NVDV kiest kant dermatologen conflict Catharina

De NVDV schrijft: ‘De maatschap heeft te goeder trouw en in het belang van hun patiënten gehandeld. Zij hebben de zorgverzekeringwet zorgvuldig nageleefd. Het Scheidsgerecht wijst op de nodeloze escalatie tijdens het proces. De rechter hoopte partijen nog tot elkaar te kunnen brengen en gaf hen tot 17 mei de gelegenheid met elkaar een gesprek aan te gaan en naar een oplossing te zoeken. Echter omdat er naar de mening van de raad van bestuur sprake is van een onhoudbare situatie, is de toelatingsovereenkomst tussen het Catharina Ziekenhuis en de voltallige maatschap Dermatologie toch per 17 mei ontbonden. ‘

Het leveren van zorg
Het bestuur van de NVDV betreurt deze gang van zaken ten zeerste. ‘Voor het leveren van goede zorg is een optimale samenwerking tussen Medische Staf en Raad van Bestuur een vereiste.’

2 REACTIES

  1. Het is duidelijk dat directeur Batenburg het Catharina Ziekenhuis enorme schade berokkent; hij is voortdurend bezig goede medisch specialisten weg te werken en denkt hierbij niet aan het patientenbelang. Al deze publiciteit is zeer slecht voor de adherentie van het ziekenhuis. Wie gaat er nu toch ingrijpen?

  2. Lees alle reacties
  3. Ik heb het mijne al netjes gezegd (dat is helaas verwijderd) maar de toekomst zal uitwijzen dat directeur Batenburg van het Catharina ziekenhuis wellicht meer boter op zijn hoofd heeft dan de dermatologen maatschap.
    Al was het maar dat Batenburg zorg heeft te dragen voor een VOOR DE PATIENT goed klimaat in een ziekenhuis en niet dat het rollebollend door de Pers en door de straat wordt neergezet.
    Dit is overigens niet het enige wat het laatste jaar in het Catharina ziekenhuis speelt (en de schoolmeester zei altijd: ‘Ja, maar jij bent er al drie keer bij betrokken, zou het ook niet aan jou kunnen liggen??)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.