Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

NVZ accepteert budgetteringsplan Klink niet

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
De NVZ vereniging van ziekenhuizen vindt de nieuwe budgetteringsplannen van minister Klink onacceptabel. Zij schrijft dit in een brief aan de Tweede Kamer.
NVZ accepteert budgetteringsplan Klink niet

“Wij kunnen niet akkoord gaan met de plannen vanwege de onvoldragenheid ervan en de snelheid waarmee de minister ze wil doorvoeren”, laat woordvoerder Jacques Bettelheim weten.

Afschuiven

De NVZ vindt dat Klink de budgettaire problemen die hij heeft met de medisch specialisten, afschuift op de ziekenhuisbesturen. Dat zal volgens de ziekenhuizen ongewenste gevolgen hebben: wachtlijsten, verminderde toegankelijkheid en financiële tekorten bij ziekenhuizen. Zij willen dat ‘hoe dan ook’ vermijden. De ziekenhuizen zijn niet op voorhand tegen het idee dat bestuurders verantwoordelijk worden voor het budget van de medisch specialisten. Hierover vergadert de NVZ woensdag met haar leden.

Veel te snel

Klink wil dat de NZa voor 1 juli al een voorstel klaar heeft. Dat vinden de ziekenhuizen veel te snel. Daarnaast zegt Klink met ‘flankerend beleid’ te willen komen. Wat dat precies inhoudt, is nog onduidelijk voor de ziekenhuizen. Later deze week discussieert de Kamer over Klinks financieringsvoorstellen. (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Lees ook:

Orde naar rechter vanwege plannen Klink

Klink wil specialisten budgetteren

Specialisten folderen in eigen ziekenhuis

Zorgvisie Magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. Het probleem begrijp ik niet. Wat is er op tegen dat de ZiekenhuisBestuurders met de Medisch Specialisten gaan praten over hun ” salaris “.ZiekenhuisBestuurders zijn gelijkwaardigen en kunnen dus goed onderhandelen over hun eigen “salaris ” en met de Medisch Specialisten.
    Een voorstel ; neem de Med.Specialisten in loondienst voor 350.000,00 ( Arbeidstijden 8 uur per dag – CAO Ziekenhuiswezen – en ik denk dat een deal snel gemaakt is.Politiek ga aan de slag en neem een besluit.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.