Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NVZ en Orde oneens met Scheepbouwer

DEN HAAG - De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en de Orde van Medisch Specialisten hadden dinsdag kritiek op het eindrapport van Scheepbouwer. Hoogervorst is echter heel tevreden met de aanbevelingen van de KPN-topman.

Zowel de NVZ als de Orde zetten vraagtekens bij de cijfers die hij heeft gebruikt. Volgens de NVZ is het rapport van de KPN-topman te negatief. Er zijn de laatste jaren volgens de organisatie al veel verbeteringen doorgevoerd in de zorg.

Negatief

Voorzitter Peter Vierhout van de Orde van Medisch Specialisten zei het jammer te vinden dat een “buitenstaander” het rapport heeft opgesteld. Met name de suggestie van Scheepbouwer dat specialisten zich in de toekomst meer als ondernemer moeten opstellen, viel bij Vierhout in verkeerde aarde. Hij vond het net alsof de specialisten voortaan “eigenaren van koekoeksklokken zangzaad moeten gaan proberen te verkopen”.

Tevreden minister

Hoogervorst toonde zich tevreden met de aanbevelingen van Scheepbouwer. Eerder vroeg hij drie andere topmannen uit het bedrijfsleven ook naar de zorg te kijken, elk vanuit zijn eigen specialiteit. Ze richtten zich onder meer op de logistieke organisatie van de gezondheidszorg en de veiligheid van patiënten. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.