Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

NVZ hekelt uitspraken Wim van der Meeren

De NVZ Vereniging van ziekenhuizen hekelt de uitspraken van bestuursvoorzitter van CZ Wim van der Meeren, in het NCRV-programma ’Altijd wat’ van vorige week. Hij zei in die uitzending dat wel 15 ziekenhuizen de deuren dicht kunnen doen. Het is de verkeerde manier om de discussie te voeren over beperken van de zorgkosten, stelt de NVZ vandaag in De Telegraaf.
NVZ hekelt uitspraken Wim van der Meeren

‘Dit soort woorden raakt een snaar bij de Nederlandse bevolking,’ laat de NVZ in De Telegraaf weten. ‘Bovendien kunnen patiënten in vergelijking met vroeger op steeds meer plekken en ook dichterbij huis worden behandeld voor hun aandoeningen.’ Deze specialisatie en profilering van de behandelcentra gaat de komende jaren gewoon door, stelt Hans van der Schoot, bestuurslid van de NVZ en voorzitter van de raad van bestuur van het St. Lucas Andreas ziekenhuis in Amsterdam.

Uit de tijd

Van der Schoot vindt de uitspraak van bestuursvoorzitter van CZ Wim van der Meeren, in het NCRV-programma ’Altijd wat’ van vorige week, niet van deze tijd. ‘In de laatste tien jaar zijn er bijvoorbeeld 300 zelfstandige klinieken in ons land bijgekomen waar verzekerden terecht kunnen. Wordt naar de ziekenhuizen gekeken, dan zien we dat we 30 jaar geleden nog 250 ziekenhuizen hadden. Door fusies zijn daar nog 89 van over. Die 89 ziekenhuizen’, benadrukt hij, ‘bieden zorg op 269 locaties.’ (Telegraaf – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Van der Meeren: ‘Vijftien ziekenhuizen kunnen dicht’

Ziekenhuisbestuurders bekritiseren zorgverzekeraars

1 REACTIE

  1. Het was ook echt zo’n slap idee van Meeren. Ondoordacht en vooral om te scoren in het ‘kijk-mij-eens-stoere-dingen-roepen’-gehalte. Het gaat hem niet om de zorg, maar om de eigen exposure. Ultieme doel: eerst geld maken en dan macht als minister. Gelukkig is hij van de PvdA. Die redden het nooit meer om een minister te mogen leveren voordat Meeren te oud is.
    Typisch ook om te roepen dat er in A’dam ziekenhuizen dicht kunnen, terwijl daar weinig tot geen CZ-ers zitten. Over zijn eigen regio durft hij niet te spreken.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.