Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

NVZ: ‘VWS laat ziekenhuizen en verzekeraars vrij worstelen over geld’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Het gaat ziekenhuizen en zorgverzekeraars niet lukken de extra kosten van de coronacrisis binnen het budgettair kader zorg op te lossen. David Jongen, vice-voorzitter NVZ, doet nadrukkelijk een appel op de politiek om ziekenhuizen niet langer in financiële onzekerheid te laten. ‘Help ons, denk mee, geef lucht. Geef de garantie dat het macrobeheersinstrument niet wordt ingezet in 2020.’
David Jongen, bestuursvoorzitter Zuyderland
Foto: Zuyderland Ziekenhuis
Premium

Politiek Den Haag trekt met

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Het is een verkeerde gedachte van de heer Jongen om nu te verwachten dat de regering voor de ziekenhuizen de portemonnee moet trekken. Helaas hoort deze crisis bij zijn business. Hij, en zijn collega’s, dienen hun reserves hiervoor te gebruiken. En als ze dit. niet hebben dan is dit een duidelijk teken dat hun bedrijfsvoering niet ok is. Daarnaast is het nu ook tijd om de financiering van alle MSB’s en de betalingen aan de medisch specialisten eens onder de loep te nemen. Deze hebben de afgelopen jaren kapitalen verdiend en opzij gezet. Zorggeld dat nu goed van pas zou komen. Deze verdeling van het zorggeld in ziekenhuizen is onjuist, want de verpleegkundigen en de andere zorghelden verdienen lang niet zo veel. Trouwens het punt van de mondkapjes, eerst 0,25 en nu 11,- euro, toont al aan dat de bedrijfsvoering van ziekenhuizen rampzalig is. Als de ziekenhuizen in het verleden de JIT-, supply-chain-principes, en partner-alliances goed hadden gebruikt en hadden ingericht, dan waren ze, tijdens de Covis-19-crisis niet zo afhankelijk geweest van de grillen van de markt. Tot slot: zorgpremie verhogen omdat ziekenhuizen niet uitkomen met hun beperkte inkomsten is schandalig. De burger, de patient wordt weer de dupe van het wanbeleid van ziekenhuizen.!

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.