NVZ: WNT-2 bedreigt bestuurbaarheid ziekenhuizen

De invoering van de Wet normering topinkomens-2 (WNT-2) is een gevaar voor de bestuurbaarheid van ziekenhuizen en vormt zo een bedreiging voor de kwaliteit van zorg. De instroom van dokters, zware bestuurders uit andere sectoren en interne talenten in de raad van bestuur stagneert.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Bestuurder_450.jpg

Dat stelt de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen  (NVZ) in een brief aan de Vaste Kamercommissie voor Binnenlandse Zaken, die woensdag debatteert over de WNT. De NVZ kan goed leven met de WNT-1. De beloning die zorgbestuurders daarin krijgen, zijn verwerkt in de Zorgbrede Governancecode. Maar de WNT-2 is in de ziekenhuiswereld altijd slecht gevallen. Die verlaagt het topinkomen nog verder van 130 naar 100 procent van een ministersalaris, ofwel maximaal 179.000 euro. ‘De extra verlaging van de norm komt te snel en is te fors gelet op de arbeidsmarkt waarop ziekenhuizen moeten concurreren voor het aantrekken van bestuurders, maar

0
58

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.