Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NZa en IGZ in actie tegen misleidende orthodontisten

Mark van Dorresteijn
De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gaan misleidende orthodontisten aanpakken. De specialisten krijgen nog twee maanden de tijd om zich opnieuw in te schrijven als orthodontist of zich niet langer voor zodanig uit te geven. Dat meldt het Financieele Dagbad.
NZa en IGZ in actie tegen misleidende orthodontisten

Als de misleidende orthodontisten niet stoppen met het voeren van de titel, gaan de toezichthouders aangifte doen bij het Openbaar Ministerie. 160 orthodontisten ontvingen deze week een brief met die strekking, zo meldt het dagblad.

Na een verlaging van de orthodontietarieven hebben diverse orthodontisten zich de afgelopen jaren uit het register Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (BIG) laten schrappen. Zij hebben zich vervolgens geregistreerd als tandarts omdat zij dan voor orthodontiebehandelingen hogere tarieven kunnen factureren aan de consument. Uit het onderzoek van de NZa blijkt dat een aantal van deze tandartsen zich op verschillende manieren nog steeds bekend maakt als orthodontist. Consumenten worden hierdoor op het verkeerde been gezet: zij ontvangen een hogere rekening dan verwacht. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Inspectie onderzoekt ex-orthodontisten

‘NZa moet onderzoek orthodontisten uitbreiden’

Orthodontisten misleiden NZa massaal

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.