Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NZa geeft Laurens boete van 400.000 euro

Redacteur Zorgvisie
De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft Laurens een boete opgelegd van 400.000 euro. De Rotterdamse ouderenzorgorganisatie heeft in 2013 en 2014 de geleverde zorg voor Medisch Specialistische Verpleging Thuis (MSVT) verkeerd gedeclareerd.
Boete NZa Zorgkompas
Foto: iStock

Dat laat Laurens weten. In 2013 en 2014 werden normtijden gedeclareerd, schrijft de organisatie in een persbericht. ‘Toen de NZa begin 2016 haar onderzoek startte, kwam deze manier van declareren al niet meer voor. We hebben een extern bureau onderzoek laten doen naar onze registraties en declaraties, om ook in de toekomst onjuist declareren te voorkomen. Daarnaast hebben we de afgelopen twee jaar grote veranderingen doorgevoerd in onze bedrijfsvoering.’ De ouderenzorgorganisatie heeft het verkeerd gedeclareerde bedrag inmiddels terugbetaald en krijgt van de NZa een boete van 400.000 euro.

Laurens in zwaar weer

Laurens maakte de afgelopen jaren een financiële crisis door en stond op het randje van faillissement. In 2015 behaalde de organisatie een negatief resultaat van 25 miljoen euro, een jaar later draaide Laurens nog 14,9 miljoen euro verlies. De ouderenzorgorganisatie in Rotterdam kwam bovendien op de zwarte lijst van de IGJ te staan, omdat de kwaliteit van zorg niet op orde was. Inmiddels lijkt het tij te zijn gekeerd. Interim-bestuurder Vincent Maas legde in Zorgvisie Magazine uit hoe hij Laurens uit de crisis probeerde te helpen. Over 2017 verwacht de organisatie zwarte cijfers te schrijven.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.