NZa: ‘Geen aanwijzing van misbruik machtigingsvereiste’

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft geen aanwijzingen dat zorgverzekeraars misbruik maken van de machtigingsvereiste. Dat stelt de autoriteit na berichtgeving afgelopen maandag op Zorgvisie.nl over het handhavingsverzoek van Stichting Zorghuis. Deze stichting vindt dat de NZa verzekeraars moet bestraffen voor belemmeringen van de vrije artsenkeuze.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
loepfotolia400.jpg

Stichting Zorghuis stelde maandag dat de NZa haar rol als toezichthouder op de Zorgverzekeringswet moet oppakken en verzekeraars tot de orde moet roepen voor –onder andere – een belemmering van de vrije artsenkeuze. Volgens een woordvoerder van de NZa is dit handhavingsverzoek zeer serieus opgepakt. ‘We nemen dit soort signalen zeer ernstig op. Het handhavingsverzoek ziet op verschillende onderdelen belemmeringen. Een daarvan vormde de informatieverstrekking van zorgverzekeraar CZ over de polisvoorwaarden. De informatie was wel aanwezig, maar onvoldoende vindbaar op de website. Hierop hebben we actie ondernomen. We hebben CZ hierop gewezen en vervolgens heeft deze verzekeraar haar website aangepast.’

0
247

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.