Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NZa heeft geen bezwaren tegen invoering dbc’s in ggz

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) verklaart de bezwaren over de invoering van het dbc-tarief in de ggz ongegrond. Bezwaren over privacygegevens van patiënten en de hoogte van tarieven zijn volgens de NZa geen reden om de invoering van dbc’s in de ggz te wijzigen.

Psychiaters en psychotherapeuten hebben het bezwaar dat door de invoering van de dbc’s privacygegevens van hun cliënten door verzekeraar gebruikt kunnen worden voor verkeerde doeleinden. De Orde van Medisch Specialisten vreest dat door te lage tarieven het uurloon van medisch specialisten onder de norm komt die de minister in van VWS in 2007 voor specialisten heeft vastgelegd.

Loon specialisten

De NZa zegt in een persverklaring alle partijen de mogelijkheid te hebben gegeven om schriftelijk en in hoorzittingen hun bezwaren toe te lichten. Volgens de autoriteit bevat de wet- en regelgeving voldoende maatregelen ter bestrijding van misbruik van persoonsgegevens. Ook de gegevensverstrekking over gestelde diagnoses beperkt zich tot die informatie die de verzekeraar nodig heeft om de declaratie te controleren, details uit de diagnose vallen daarbuiten. Wat betreft het loon van specialisten zegt de NZa hier ‘enkel de aanwijzingen van de minister van VWS te volgen.’ (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Ggz wil van dbc’s af

Beroepsgeheim ggz in opspraak

Zorgautoriteit wil flexibeler uurtarief specialisten

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.