Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NZa krijgt nieuwe directeur Strategie

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
John Landman wordt directeur Strategie bij de NZa. Landman start op 1 juli aanstaande in zijn nieuwe functie.
Landman.John. klein.jpg

Dat maakt de NZa vandaag bekend. 

NZa

Landman (41) is econoom en wordt bij de NZa verantwoordelijk voor het aansturen van de directie Strategie en het mede vormgeven van het strategisch beleid en stakeholdermanagement van de NZa. Hij komt van de Nederlandsche Bank, waar hij verantwoordelijk is voor Toezicht Beleid Pensioenen.

Pensioentoezicht

Sinds 2005 bekleedt Landman diverse managementfuncties bij de Nederlandsche Bank, in zowel een uitvoerend toezicht als toezichtbeleidsomgeving. Vanaf 2014 geeft hij binnen de divisie Toezicht Beleid leiding aan de afdeling Pensioenen; hij is verantwoordelijk voor de ontwikkeling, implementatie en evaluatie van het beleid voor het toezicht op pensioenuitvoerders. Daarvoor was hij Hoofd Thematisch Toezicht Pensioenfondsen. Voor zijn tijd bij de Nederlandsche Bank werkte hij onder meer bij het Ministerie van Economische Zaken en bij de Sociaal-Economische Raad.

Beleidsfuncties

Landman behaalde zijn master Economie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en rondde tegelijkertijd de postuniversitaire opleiding BoFEB aan de Erasmus University Rotterdam af. Deze opleiding bereidt academici voor op beleidsfuncties bij ministeries en andere instellingen die met financieel-economisch beleid te maken hebben.

Dossier Personalia
In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.