Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

NZa maakt farmaceutische telezorg mogelijk

Mario Gibbels
De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft de bekostiging van farmaceutische telezorg mogelijk gemaakt door deze 'prestatie' toe te voegen aan de beleidsregel Extramurale zorg. Zorgaanbieders kunnen voortaan patiënten die thuis wonen op afstand medicijnen aanreiken.
NZa maakt farmaceutische telezorg mogelijk

Dit aanreiken op afstand gebeurt door middel van een zogeheten dispenser die bij de cliënt thuis wordt geplaatst. Deze dispenser reikt op het juiste moment de medicijnen aan en opent automatisch de medicijnendoos. Wordt het medicijn niet tijdig uit de dispenser gehaald, dan geeft deze automatisch een signaal af aan de zorgaanbieder. Deze kan dan contact opnemen met de patiënt.

Experimenteerregeling

Tot nu toe was het alleen mogelijk voor zorgaanbieders om farmaceutische telezorg gefinancierd te krijgen via een experimenteerregeling. Nu de farmaceutische telezorg is opgenomen in de reguliere bekostiging is dat niet meer nodig.

Declareren

Het aanreiken van medicijnen valt onder de AWBZ-functie persoonlijke verzorging. Een zorgaanbieder kan voor farmaceutische telezorg per patiënt maximaal 2 ½ uur ‘persoonlijke verzorging’ per maand declareren. (ICTzorg)

Lees meer

Telezorg is beter dan zorg in de spreekkamer

Telezorg nog niet altijd effectief

Telezorg doet Britse sterftecijfer met 45 procent dalen

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.