Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

NZa onderzoekt toch declaraties Eindhovense internist

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
De NZa is een onderzoek gestart naar de declaraties van internist Marion Blonk van het Catharina Ziekenhuis. Het onderzoek loopt al sinds begin februari.
NZa onderzoekt toch declaraties Eindhovense internist
Foto: Stockxchng

In haar Kamerbrief van 5 maart ontkent minister Schippers nog meerdere malen dat er onderzoek wordt gedaan naar het declaratiegedrag van Blonk. Schippers zegt letterlijk “geen aanleiding te zien voor nader onderzoek door de NZa”.

NZa

Een woordvoerder van de NZa laat weten al direct na publicaties in de Volkskrant een onderzoek te zijn begonnen. Dat kan de NZa op eigen initiatief doen als onafhankelijk toezichthouder: ‘Wij willen weten hoe het precies is gelopen. De NZa heeft vragen gesteld aan het Catharinaziekenhuis omdat we zeker willen weten dat het declareren nu goed gaat.’

1 REACTIE

  1. Bovenstaande is een voorbeeld van de voorbeeldige,transparante , (mis)communicatie , van twee onafhankelijke , elkaar tegensprekende , VET betaalde ,overheidsinstellingen , die onze ,o zo, transparante marktconforme zorg een marktconform prijskaartje van slechts 90 , negentig , miljard euro’s bezorgen, en dan aan de MARKT vragen ……….. hoe te bezuinigen ? ? ?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.