Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

NZa-topvrouw Kaljouw wil meters maken met passende zorg

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
‘Passende zorg’ is het nieuwe beleidsadagium voor de organisatie van de gezondheidszorg. ‘Passende bekostiging’, ‘passende zorginkoop’ en een ‘passend verzekerd pakket’ moeten de gezondheidszorg goed, toegankelijk en betaalbaar houden. Dat zegt Marian Kaljouw, voorzitter van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), in de podcast Voorzorg. ‘Passende zorg betekent behandelreductie voor alle zorginstellingen.’
Voorzorg 54 Marian Kaljouw
NZa-voorzitter Marian Kaljouw. Foto: Paul Tolenaar
Premium

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Als ik dit soort artikelen lees dan zie ik steeds maar bedrijfseconomische termen als gevolg van de marktwerking in de zorg. De verdienmodellen vliegen ons rond de oren. Waar het echt om gaat : de zorgvrager helpen, daar hoor je steeds minder van. Zien dat er elke dag een kleine miljoen zorgvragers geholpen worden door de thuiszorg. Door huisbezoeken. ( Die heel veel opvangt en dit doet vanuit de juiste instelling, met een verantwoordelijkheid die zich niet vertaalt in respect, noch in beloning. Het is toch van de gekke dat ziekenhuizen concurreren met elkaar. Laat dat over aan het bedrijfsleven. Zorg heeft een heel andere invalshoek. Het gaat om de ontmoeting, om samen daarover het gesprek aan te gaan en zoeken naar oplossingen. Elke dag weer gaan circa 40.000 thuiszorgers op bezoek bij een kleine 1 miljoen zorgvragers aan huis. Laten we het daar eens over hebben als dat er niet meer zou zijn.
   Wie gaat het daar eens over hebben? Wie durft het aan om een aanval te doen op de verdienmodellen die steeds meer bedacht worden.
   Frans Fakkers, Kruisvereniging West Brabant.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.