Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NZa verhoogt tarief second opinion euthanasie

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) verhoogt het tarief voor Steun en Consultatie bij Euthanasie in Nederland (SCEN) met ruim twintig procent. De verhoging gaat in per 1 juli 2010.
NZa verhoogt tarief second opinion euthanasie

In Nederland geldt bij euthanasie een verplichte consultatie door een onafhankelijke en deskundige collega (huis-)arts. Tijdens deze zogenoemde ‘second opinion’, bezoekt de SCEN-arts de patiënt op aanvraag van de behandelend arts en maakt hierbij een beredeneerd schriftelijk verslag met conclusies van zijn bevindingen. De SCEN-arts neemt de uitvoering van euthanasie of de hulp bij de zelfdoding van de behandelend arts niet over. De SCEN-consultatie vindt per definitie niet bij de eigen patiënt plaats en wordt meestal uitgevoerd door huisartsen. Daarnaast kunnen ook medische specialisten (psychiaters, specialisten ouderengeneeskunde) en verpleeghuisartsen de SCEN-consultatie uitvoeren. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)/p>

Lees meer:

‘Berekening tarieven NZa voortaan duidelijker’

‘Tarief van orthodontist gaat derde omlaag’

Dappere NZa

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.