Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

NZa verplicht 23 ggz-aanbieders tot leveren kostprijsgegevens

Mark van Dorresteijn
De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) gaat een selectie van 23 aanbieders in de ggz verplichten om mee te doen aan een kostprijsonderzoek. De NZa heeft dit besluit genomen op verzoek van DBC-Onderhoud en de branchepartijen. Het gaat om drie psychiatrische universiteitsklinieken en twintig vrijgevestigde psychiaters.
NZa verplicht 23 ggz-aanbieders tot leveren kostprijsgegevens

Voor de vrijgevestigde psychiaters en psychiatrische universiteitsklinieken is het aantal vrijwillige aanleveringen te laag om voldoende kostprijsgegevens te verkrijgen voor het berekenen van een dbc-tarief. Met een verplichte aanlevering verwacht DBC-Onderhoud een onderbouwde en representatieve versie van de productstructuur dbc ggz te kunnen opstellen.

Verplichten

Op dit moment levert de ggz op vrijwillige basis kostprijsgegevens aan DBC-Onderhoud voor het ontwikkelen van de productstructuur en de dbc-tarieven. Tot nu toe zijn die gegevens niet voldoende voor de NZa om nieuwe tarieven vast te kunnen stellen. Hoewel er na een oproep zich extra zorgaanbieders hebben gemeld om kostprijsgegevens voor het tarief 2012 aan te leveren, is dit nog niet voldoende om de volgende release goed te keuren. Daarom heeft de NZa nu besloten om een groep zorgaanbieders, geselecteerd met een aselecte steekproef, te verplichten om kostprijsgegevens aan te leveren. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Ggz-therapeuten teleurgesteld in NZa

NZa: Bevoorschotting voor vrijgevestigden in ggz in 2011

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. Tja, ik heb er geen probleem mee. Ik ben blij dat ik de dans ontspring want het is nogal wat werk en de vergoeding is 0,0. Zoals met alle vrijgevestigde medewerkers in de GGZ: alle kosten die voor je gemaakt worden (secretaresse bijv.) zijn niet declarabel en bezigheden die je niet kan terugvoeren op een klant ook niet. Dus alle uren voor nop. Ik begrijp overigens niet waarom de gegevens niet uit de dis kunnen worden gehaald, gezien het bovenstaande.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.