Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NZa wijzigt organisatiestructuur

Mark van Dorresteijn
De Nederlandse Zorgautoriteit werkt per 1 januari met een nieuwe organisatiestructuur en bestaat vanaf dan uit vier directies: Strategie, Regulering, Toezicht en Handhaving en tot slot Informatie en Bedrijfsvoering.
nza.jpeg

De directies inclusief directeuren zijn als volgt samengesteld:

  • Directie Strategie: directeur is Misja Mikkers
  • Directie Regulering: directeur is Josefien Kursten
  • Directie Toezicht en Handhaving: directeur is Loes de Maat
  • Directie Informatie en Bedrijfsvoering: deze directie valt rechtstreeks onder Wim Sijstermans, lid raad van bestuur en Chief Information Officer

Missie en visie

De NZa heeft voor bij de nieuwe organisatiestructuur ook een missie en een visie opgesteld.

Missie: De NZa beschermt de belangen van burgers op het gebied van toegankelijkheid, betaalbaarheid en kwaliteit van de Nederlandse gezondheidszorg.

Visie: Bij alles wat de NZa doet, staat het belang van de burger voorop. Die moet erop kunnen vertrouwen dat er op tijd goede en betaalbare zorg beschikbaar is als hij of zij deze nodig heeft. We maken vanuit dit perspectief als onafhankelijke organisatie regels en houden toezicht op de zorg. Goede data zijn daarbij onmisbaar. Deze data zijn de basis voor analyses waarmee de NZa de belangen van burgers in de gaten houdt en waar nodig in de sector ingrijpt met regelgeving en/of toezicht.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.