Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

NZa: Zorginkoop moet nog scherper

Mark van Dorresteijn
Zorgverzekeraars moeten volgend jaar nog scherper inkopen. Ook kan het inkoopproces eerder van start. Dit blijkt uit de monitor Zorginkoop van de NZa.
NZa: Zorginkoop moet nog scherper
Foto: ANP - Roos Koole
Premium

Verzekeraars kunnen volgens de NZa

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. De zorg moet uiteindelijk zelfverdienend worden, dit vergeleken met vroeger, toen de kosten zodanig opliepen, dat het dweilen met openstaande kranen was.
   Ben blij, dat ik, na afscheid van de zorg, me voor mijn aandeel in de zorg niet hoef te schamen, wetende, dat ik gehandeld heb naar een oprechte zorgverlener, met de juiste idealen, waarmee je moet zijn uitgerust.
   Maar dat het in deze tijd, in de wetenschap, dat er altijd geld bij moet in de zorg, niet makkelijk zal zijn om nog iets van je kennis op het gebied van zorg ten uitvoer te brengen?
   Daarom is voor mij de zorg met kleinschaligheid uitoefenen nog de meest beste zorg is.

  2. Lees alle reacties
  3. Da’s allemaal prima. Mag scherper, maar mag zeker ook een stuk simpeler. Iedereen dezelfde inkoopvoorwaarden. Iedereen dezelfde declaratievoorwaarden.
   De inkoopmacht is nu zo groot dat er sprake is van een oligopolie. De nza kan nu roepen wat ze willen, maar zonder sanctie zal er niets gebeuren. De zorgverzekeraar bepaalt wanneer en welk contract wordt afgesloten. Niet de aanbieder.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.