Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

NZa: Zorgkantoren te laks met controle

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) is ontevreden over de controles door zorgkantoren. Zij moeten beter controleren over de gedeclareerde zorg ook daadwerkelijk geleverd is. Dat stelt de NZa in het rapport ‘Uitvoering AWBZ 2011’.
NZa: Zorgkantoren te laks met controle
Foto: NZa

Zorgkantoren zouden tevens misbruik en oneigenlijk gebruik van zorggelden steviger moeten aanpakken. De zorgautoriteit wil meer handhavingsinstrumenten in kunnen zetten als deze punten niet verbeteren.

Onder de maat

Op een aantal onderdelen zoals controle en aanpak van misbruik, presteren de zorgkantoren al een aantal jaar onder de maat. Ondanks waarschuwingen van de NZa vindt er geen verbetering plaats. Om die reden wil de instantie nu ook andere maatregelen kunnen opleggen aan zorgkantoren om ervoor te zorgen dat de komende jaren de AWBZ goed uitgevoerd wordt. Hiervoor is een technische aanpassing van de wet nodig, een voorstel hiervoor ligt bij de

1
20

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.