Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

NZa: Zorgkantoren te laks met controle

Mark van Dorresteijn
De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) is ontevreden over de controles door zorgkantoren. Zij moeten beter controleren over de gedeclareerde zorg ook daadwerkelijk geleverd is. Dat stelt de NZa in het rapport ‘Uitvoering AWBZ 2011’.
NZa: Zorgkantoren te laks met controle
Foto: NZa
Premium

Zorgkantoren zouden tevens misbruik en

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Wordt het voor mij toch nog een mooie Kerst.
   De volgende zin hierboven in het artikel — waarover ik het al meer dan een jaar intensief heb — wordt EINDELIJK overgenomen: **De NZa constateert verder dat de administratieve organisatie en interne beheersing bij het Centraal Administratie Kantoor (CAK) onvoldoende is. Deze organisatie berekent en incasseert de eigen bijdragen voor de AWBZ en de Wmo. De NZa heeft het CAK een aanwijzing gegeven om haar organisatie op orde te brengen.**
   Met andere woorden: AWBZ/WMO/NZa/IGZ e.d. voeren geen enkele controle uit of de door hen verstrekte gelden NIET VEEL EN VEEL MINDER KUNNEN ZIJN en wat heel schrijnend voor de patienten is OF DE TE LEVEREN ZORG DIE DAARTEGENOVER MOET STAAN WEL GELEVERD WORDT (structureel minder personeel, structureel minder opgeleid personeel e.d. !!!).
   Neem mij (74) als Mistery Controller maar in dienst dan bespaar ik miljarden; dat heeft meer effect dan dat oeverloos geklets van Schippers en consorten. Ik heb nu tijd. Mijn vrouw is onder andere vanwege de slechte zorg uit het leven gestapt (knap, heel lief en pas 68 !!)

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.