Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

OLVG deelt radiologiebeelden met huisartsen

Redacteur Zorgvisie
Het OLVG ziekenhuis geeft huisartsen direct toegang tot radiologiebeelden van hun patiënten. Dit moet de informatieoverdracht betrouwbaarder maken en er daarnaast toe leiden dat huisartsen geen dubbele onderzoeken aanvragen. Dat meldt het OLVG.
Echo-AdobeStock-400.jpg
Foto: AdobeStock

Het Amsterdamse ziekenhuis geeft de huisartsen toestemming om via het huisartsenportaal de beelden te bekijken. Het gaat daarbij om echo’s, röntgenfoto’s en MRI-scans van hun patiënten, zodat ze die tijdens een consult kunnen bespreken. Het OLVG hoopt daarmee de samenwerking tussen de eerste, tweede en derde lijn te verbeteren en ervoor te zorgen dat patiënten beter worden voorgelicht.

Overdracht huisartsen beter
Het ziekenhuis verwacht dat de informatieoverdracht door de nieuwe werkmethode minder foutgevoelig is. De manier waarop de overdracht van het ziekenhuis naar de huisarts en andersom tot nu toe plaatsvond, noemt het OLVG ‘soms ouderwets’. Het delen van radiologiebeelden is mogelijk geworden doordat er verschillende ICT-systemen die het ziekenhuis al gebruikte en leveranciers aan elkaar zijn gekoppeld.

Dossier E-Health
E-health is het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Lees hier de uitlegpagina E-health. Patiënten en cliënten zijn dankzij e-health in staat om regie te nemen over hun gezondheid. Zelfmanagement staat bij zorginstellingen hoog op de agenda. Berichten in het dossier gaan bijvoorbeeld over implementatie en bekostiging, videocontact met thuiszorgmedewerkers, telemonitoring van patiënten met chronische aandoeningen, preventie met behulp van technologie maar ook hoe zorgpersoneel werkt met e-health.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.