Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

OLVG kiest voor business analytics van SAS

Mario Gibbels
Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam gaat met business analytics van SAS de organisatiebrede informatievoorziening professionaliseren.
OLVG kiest voor business analytics van SAS

Door de stijgende informatiebehoefte, de toenemende complexiteit van vragen en de verdeling van gegevens over verschillende systemen was het voor het OLVG lastig inzicht te krijgen in de factoren die primair van invloed zijn op de kwaliteit en de kosten van de zorg. Het snel kunnen verkrijgen van

juiste, actuele en controleerbare informatie was een van de redenen van het OLVG om te kiezen voor SAS.

Analyse

Het OLVG wil de SAS-oplossingen onder meer inzetten om met beschikbare data invulling te geven aan geavanceerde analyses zoals voorspellend modelleren. Hiermee kan beter worden geanticipeerd op ontwikkelingen rondom de zorgvraag. Zo kunnen operatiekamers efficiënter worden ingepland, kan de personeelsbezetting van te voren goed worden ingeschat en wordt de capaciteit van bedden optimaal benut. Het OLVG zal SAS ook inzetten om inzicht te krijgen in de factoren die de kwaliteit van zorg bepalen.

Informatievoorziening

Peter van der Meer, lid raad van bestuur van het OLVG: “Met SAS krijgen we niet alleen een geïntegreerd inzicht in huidige resultaten, maar kunnen we ook anticiperen op ontwikkelingen voordat ze plaatsvinden.”

OLVG

Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis ontvangt jaarlijks ruim 290 duizend mensen op de polikliniek, ongeveer dertienduizend mensen komen jaarlijks in dagbehandeling en er vinden zo’n negentienduizend meerdaagse opnamen plaats. OLVG beschikt ook over de grootste Spoedeisende Hulp van Nederland. (OLVG en SAS – ictzorg)

ICTzorg Magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.