Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

OM eist boete voor Lunet Zorg na dood cliënt

Mark van Dorresteijn
Het Openbaar Ministerie in Den Bosch heeft vandaag een boete van 10.000 euro geëist tegen de Eindhovense zorgstichting Lunet Zorg.
OM eist boete voor Lunet Zorg na dood cliënt

De instelling moest zich bij de rechtbank verantwoorden voor de dood van een cliënt in oktober 2009. De 40-jarige man overleed aan de gevolgen van een brand die hij enkele dagen eerder zelf had gesticht in een afzonderingsruimte op de locatie Eckartdal.

Tekortkomingen en nalatigheden

Volgens de officier van justitie kon het fatale ongeluk gebeuren door “een samenstel van tekortkomingen en nalatigheden”. In de separeercel was een aansteker achtergebleven, op de deur was brandbaar isolatiemateriaal aangebracht en de medewerkers wisten niet dat het akoestisch brandalarm was uitgeschakeld in verband met een controle. Ten slotte waren op de buitenzijde van de deur schuifsloten aangebracht, waardoor het slachtoffer zichzelf niet kon bevrijden. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Zorginstelling voor rechter om dood bewoner

Loet Smeets nieuwe bestuurder Lunet zorg

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.