Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Ombudsman tikt CZ op de vingers

De Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer heeft zorgverzekeraar CZ terechtgewezen. In een rapport noemt de Ombudsman de afhandeling door CZ van een bezwaarschrift ‘onzorgvuldig’ en ‘te laat’.
Ombudsman tikt CZ op de vingers

Het gaat om een bezwaarschrift van een man die een persoonsgebonden budget (PGB) van ongeveer 10.000 euro per maand ontving voor zijn gehandicapte dochter. De man was op een verantwoordingsformulier enkele gegevens van de verzorgenden van zijn dochter vergeten. Pas na vijf maanden wees CZ hem hier op. Maar toen de man de fout probeerde te herstellen, reageerde het zorgkantoor niet. Wel kreeg de man een naheffing van 56.000 euro waardoor hij in financiële problemen raakte. De verzekeraar geeft toe dat er het nodige mis is gegaan. De verzekeraar heeft Brenninkmeijer beloofd om voortaan bezwaarschriften waar grote financiële belangen mee gemoeid zijn, met voorrang te behandelen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Bekijk het rapport van de Nationale Ombudsman

Bethesda spant hoger beroep aan in zaak CZ

Ombudsman: IGZ zaait onnodig onrust

CIZ betreurt onjuiste kritiek in De Ombudsman

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

6 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Had je anders verwacht. Ze hebben het op hun manier druk!!!
    Zij maken de fout om, wanneer er iemand niet door HUN formulieren komt, de ander de strop om de nek te leggen en nog eens goed aan te trekken.
    in plaats van hulp te bieden, waar ze eigenlijk voor zijn, zorgen ze voor hun zelf en niet voor die ander, die het zó brood nodig heeft. Worden ze al niet genoeg beknot!?!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.