Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Ombudsman wil onderzoek misstanden ziekenhuizen

Redacteur KinderopvangTotaal
Ernstige misstanden in ziekenhuizen komen veel te laat aan het licht. En zelfs als ze naar buiten komen, dan nog staan patiënten in de kou. Dat zei de Nationale ombudsman Alex Brenninkmeijer in het RTL Nieuws.
Ombudsman wil onderzoek misstanden ziekenhuizen
Foto: ANP Toussaint Kluiters

Hij zei dat naar aanleiding van de misstanden in het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse, die RTL Nieuws vrijdag naar buiten bracht. De zorg zou daar al jaren onder de maat zijn. Brenninkmeijer heeft flinke kritiek op het zorgsysteem. ‘We zien dat mensen gewoon niet de goede informatie krijgen. Er zijn eigenlijk geen goede mechanismen om ziekenhuizen en zorginstellingen die niet goed functioneren te corrigeren. Dat vind ik zorgwekkend.’

Groot onderzoek

De Nationale Ombudsman vindt dat patiënten vaak in de kou staan. ‘Zij hebben het nakijken.’ Brenninkmeijer wil een groot onafhankelijk onderzoek naar de misstanden.

1 REACTIE

  1. Beste meneer Brenninkmeijer. U pleit er dus voor het igz in te ruilen voor een nieuw , wel goed functionerend instituut. Prima . Het liefst zou dit ONAFHANKELIJK van de overheid moeten zijn, maar in elk geval niet vallend onder VWS . Liever niet , maar desnoods onder justitie , hoewel dat , onder Opstelten , ook meer een verplaatsingsbelastingdienst is geworden met een omzet van € 1000.000.000,00 , waar Rutte dan nog denkt dat zijn plichtigen ook nog de economie in stand kunnen houden . Langzaam wordt regeltjesland door de regeltjes ontregeld.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.